nl-NL
nl-NL

Biografie

Wilmar (1985) is in 2010 afgestudeerd in Engineering, Design and Innovation (Werktuigbouw) aan de Hogeschool van Amsterdam. Na zijn studie is hij gestart als Mechanical Engineer bij een ingenieursbureau in Amsterdam, wat zich richt op de grotere OEM’ers binnen Nederland. Via dit bureau hielp hij klanten met een nieuw of een vernieuwd product te ontwikkelen en in de markt te zetten, waarbij het borgen van product families, kosten besparing en levertijd verkorting belangrijke aandachtspunten waren.

Begin 2016 gemaakt Wilmar de overstap naar Hektec, om de nog jonge tak Werktuigbouw op poten te zetten, richting te geven en naar een hoger niveau te tillen. Hij is dan de tweede werktuigbouwkundige die in dienst treedt van Hektec. De afdeling is verantwoordelijk voor  materieel ontwikkeling, zoals heistellingen, boorstellingen, spudpontons, jack-up pontons, maar ook kleiner materieel als ankertrekkers en evenaars.

Begin 2020 is de afdeling verdubbeld in omvang en heeft behoefte aan een eigen teamleider. Sinds dien vervult Wilmar deze rol. Daarbij zet hij zijn werk in het richting geven van de afdeling door en richt hij zich daarnaast op coachen en opleiden van zijn team. Naast het actief meewerken met de projecten, controleert hij ook stabiliteitsberekeningen voor (funderings)machines op drijvend materieel volgens de NVAF richtlijn.

Bel of mail direct voor een offerte

0299 - 420808 aanvragen